BEGELEIDENDE BRIEF

Beste vrienden,

Deze 16-daagse reis voert jullie door de Zuidelijke staten van India, waar vooral de diversiteit in natuur, cultuur en bevolking opmerkelijk is.

Op dag één staat al meteen een bezoek aan Eraniyam op het programma, het dorp van onze Indische familie, dat Casa 93 ondersteunt. Ideaal om in de sfeer te komen, het landelijke leven te ervaren en heerlijk te lunchen in de organic garden. De volgende dag ontmoeten jullie de andere groep uit België die, op dat moment, al een week toert in Tamil Nadu onder de deskundige leiding van gids Siva. Samen met hen verkennen jullie de bruisende stad Madurai met zijn buitengewone Meenakshi tempel en bezoeken jullie de bloemenmarkt.

Voor Siva betekent dit ook het afscheid van de éne groep want vanaf dan reist hij met jullie mee richting Ooty.

We verlaten het droge, stoffige Decanplateau en rijden in een comfortabele minibus met privéchauffeur noordwestwaarts naar de Nilgiri hills. Het landschap wordt groener, de wegen smaller, de vergezichten spectaculairder.

De tocht duurt lang en eindigt in de op 2240m hoog gelegen theeplantages van Ooty. We overnachten in de Taj, een sfeervol hotel met een lange geschiedenis. Uiteraard staat ons verblijf hier helemaal in het teken van thee. Dit verandert wanneer we op 25 januari naar Tranquil Resort gaan. Hier verblijven we in een kleinschalige homestay op een koffieplantage. Vanuit je kamer kan je verschillende wandelingen maken door de plantage en de plukkers aan het werk zien. En wie niet bang is van apen kan zelfs in een boomhut slapen!

Er komt voorlopig geen einde aan het groene avontuur.

Een korte rit brengt ons naar het paradijslijke Kabini. Het laatste stukje gaat per boot en al van bij aankomst voel je dat dit pure verwennerij wordt. Frank en ik waren hier 4 jaar geleden en ons verblijf hier is één van de hoogtepunten van al onze India ervaringen.

De bungalows, de staff, het eten (inbegrepen in het verblijf), de pool...ronduit fantastisch.

We verblijven hier dan ook 2 nachten en vanuit het hotel staan tal van activiteiten op de agenda. Er zijn 2 safari's inbegrepen (één over land en één op het water) in de prijs en facultatief kan je ook fietstochtjes maken of een nachtwandeling met gids boeken om insecten te spotten.

Het zal jullie spijten om hier te vertrekken, maar geen nood want 3 dagen later nemen we onze intrek in het zusje van Kabini. Evolve Back Hampi behoort tot dezelfde groep en is nog maar enkele jaren geopend. Een kijkje op site toont ons dat dit hotel minstens even veelbelovend is.

Maar eerst gaan we nog naar Mysore en Hassan. Hier komt vooral de architectuur aan bod. We bezoeken het oude maharadjapaleis en enkele tempelsites. Mysore is ook de stad van de wierook.

31 januari wordt ook een lange autodag, maar de beloning wacht ons in Hampi. Deze Unesco site is prachtig gelegen in een bocht van de Tungabhadra rivier en hét hoogtepunt van deze reis. Tussen de 14de en 16de eeuw was deze stad de hoofdstad van de Vijayanagara dynastie. Dwalend door de ruines, voel je je héél ver van huis. Een eenvoudige lunch in het populaire "mango tree" maakt het plaatje compleet.

Op 2 februari nemen we pas 's avonds de nachttrein naar Bangalore (1st class, sleeper). Overdag kunnen we genieten van het hotel of nog wat meer verkennen op de site, want bijna alle monumenten zijn gratis te bezoeken.

In Bangalore nemen we onze intrek in Casa Cottage.(Dat moet wel goed zijn!) Bangalore is een drukke zakenstad en het centrum van de IT'ers. Voor ons niet zo interessant, hetzij voor de laatste souvenirjacht want de volgende dag is het byebye India.

De focus van deze reis ligt vooral op de staat Karnataka. Deze staat ligt boven Kerala en ten westen van Andhra Pradesh.

Dit maakt het voor iedereen interessant: wie al met ons is meegereisd krijgt toch weer een ander India te zien, wie voor de eerste keer gaat zal versteld staan van de diversiteit qua architectuur, cultuur en natuur die je op 2 weken tegenkomt.

De hotels zijn allemaal 1ste categorie en gids Siva is de beste begeleider die je je kunt voorstellen.

Voor wie nog een exotisch staartje aan de trip wil breien, is het mogelijk om van Hospet naar Goa te reizen.

De prijs bedraagt 2200 euro per persoon.

Inbegrepen:

Alle logies op basis van 2 persoonskamers met ontbijt.

Auto (tempo traveller) met chauffeur tot in Bangalore, benzine, carpark en interstate permit (aan de overgang tussen de verschillende staten moet er tax worden betaald), overnachtingen van de chauffeur, autoverzekering.

Gids Siva van 22 januari tot en met 03 februari

Volpension in Tranquil Resort, Evolve Back Kabini en Hampi, 2 trekkings in Kabini

Nachttrein Bangalore

Niet inbegrepen:

Overige maaltijden en dranken

Fooien

Internationale vlucht en eventueel overnachting in transithotel van Dubai

Visum

Reisverzekering

Veel plezier met de lectuur en contacteer ons gerust voor al jullie vragen.